ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΣΙΦΝΟΥ

Καλώς Ήλθατε στα Χειροποίητα Κεραμικά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ

Η Σίφνος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων. Η έκτασή της φθάνει τα 74 τ. χλμ. και η απόστασή της από τον Πειραιά είναι 75 ναυτικά μίλια. Ψηλότερο σημείο της είναι το βουνό του Προφήτη Ηλία στα 680 μέτρα. Η φιλόξενη διάθεση και ευγένεια των κατοίκων της σε συνδιασμό με το εξαίρετο φυσικό της κάλλος την καθιστούν ιδανικό προορισμό τουρισμού και παραθερισμού.

Η πανάρχαια τέχνη της αγγειοπλαστικής εξακολουθεί ακόμα και στις μέρες μας να ανθίζει και να αποτελεί μία από τις παραδοσιακότερες τέχνες και σήμα κατατεθέν του νησιού.

Η οικογένεια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΕΜΟΝΗ έχει μακρά παράδοση στην κεραμική. Την παράδοση αυτή θέλησε να την συνεχίσει και ο ίδιος. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κεραμική σε ηλικία 16 ετών, με δάσκαλο τον θείο του. Το 1994 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά. Το εργαστήριο και η έκθεσή του βρίσκονται στον Πλατύ Γιαλό ενώ από τον 1998 διατηρεί και δεύτερη έκθεση στην Απολλωνία.

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τα Χειροποίητα Κεραμικά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ διατηρούν δύο εκθέσεις στις οποίες μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από τα χειροποίητα κεραμικά μας καθώς και να δείτε ζωντανά στο εργαστήριό μας την παραγωγή τους.

Εργαστήριο & Έκθεση

Η πρώτη έκθεση βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό μαζί με το εργαστήριο στο οποίο μπορείτε να δείτε «ζωντανά» όλη την διαδικασία κατά την οποία φτιάχνονται τα κεραμικά μας.

Έκθεση

Η δεύτερη έκθεση βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σίφνου την Απολλωνία.